MyWilayah.com

Bahan Ilmiah Sepanjang Zaman

Informasi Terkini

Doa Pagi Hari

 


DOA PAGI Hari


Ya Allah.

Jika hari ini ada di antara kami..yang sedang sakit,mohon angkatlah penyakitnya ya Allah...Berikanlah kesembuhan untuknya..Kerana hanya Engkau lah yang Maha Menyembuhkan.


Ya Allah.

Jika hari ini ada di antara kami,Yang kesulitan rezki,Mohon mudahkanlah dan bukalah jalan rezekinya ya Allah..Kerana hanya Engkau Maha Pemberi Rezeki.


Ya Allah.

Jika hari ini ada di antara kami yang hatinya sedang susah dan bersedih, menerima dan menghadapi ujian-Mu...Mohon Kuatkanlah ia untuk mampu bertahan dan bersabar..Dan hiburlah ia dengan penuh kurnia-Mu..Kerana janji-Mu yang tak pernah Kau ingkari..Setelah kesusahan ada kesenangan dan kemudahan.


Ya Allah

Jika hari ini ada di antara kami yang sedang ada benih-benih sakit hati dihatinya..Sombong, iri hati, dengki dan dusta..Mohon bersihkan dan sucikanlah ya Allah.


Ya Allah

Mohon ampunilah segala dosa dan khilaf kami..Pun jika sampai hari ini ada diantara kami, yg merasa disakiti dan dizalimi kerana kesalahan kami yang disengaja atau pun yang tidak disengajakan...Bukakanlah pintu hatinya..agar memaafkan kami


Ya Allah

ampunkanlah dosa kami, dosa kedua ibubapa kami, dosa ahli keluarga kami, dosa guru guru kami, dosa rakan rakan kami, dosa jiran jiran kami dan dosa kaum Muslimin dan muslimat.Sesungguhnya Kau lah Maha Pengampun dan Maha Mengasihani


Aamiiin Ya Rabbal Alamiin

@kitabdoa  📚📚📚

Post a Comment

0 Comments