MyWilayah.com

Bahan Ilmiah Sepanjang Zaman

Informasi Terkini

AS Tingkat Perang Dagang, China Mau Bertindak Balas

Amerika Syarikat (AS) meningkatkan perang tarif dengan China dengan menaikkan levi terhadap barangan China bernilai AS$200 bilion di tengah-tengah rundingan terakhir untuk menyelamatkan perjanjian perdagangan berkenaan, dengan Presiden Donald Trump membayangkan rundingan itu mungkin akan berlanjutan melewati minggu ini.
Dalam siri tweet pada awal Jumaat, Trump mempertahankan keputusannya untuk menaikkan tarif, dengan menyatakan tiada keperluan untuk tergesa-gesa memuktamadkan perjanjian itu dan ekonomi AS diramal meraih sokongan oleh peningkatan levi berbanding rundingan awal.
Walaupun Beijing mengancam untuk tindakan balas, perunding bersetuju untuk kekal di meja rundingan di Washington untuk hari kedua, dengan harapan perjanjian berkenaan akan menghapuskan ancaman besar kepada ekonomi global.
Trump yang menggunapakai dasar perlindungan sebagai sebahagian daripada agenda “Amerika Diutamakan”, mengeluarkan arahan supaya menaikkan tarif dengan menyatakan China “memungkiri janji” dengan menafikan komitmen awal yang dilakukan ketika rundingan.
Sementara itu, Kementerian Perdagangan China berkata, ia akan mengambil tindakan balas tanpa mengulas lanjut.
Naib Perdana Menteri, Liu He, Wakil Perdagangan AS, Robert Lighthizer dan Setiausaha Perbendaharaan AS, Steven Mnuchin mengadakan perbincangan selama 90 minit semalam dan dijangka diteruskan Jumaat dalam usaha menyelamatkan perjanjian yang mampu mengakhiri perang perdagangan yang berlaku selama 10 bulan antara dua ekonomi terbesar di dunia itu.
Kementerian Perdagangan berkata, rundingan akan diteruskan dan berharap AS akan berusaha bersama dan menyelesaikan pertikaian menerusi kerjasama dan rundingan.
Dengan rundingan sedang berjalan, Perlindungan Sempadan dan Kastam AS mengenakan duti 25 peratus terhadap lebih 5,700 kategori produk yang diimport dari China selepas jam 12:01 pagi (0401 GMT) pada Jumaat.
Kargo Seaborne dihantar dari China sebelum tengah malam tidak tertakluk kepada cukai baharu selagi ia tiba di AS sebelum 1 Jun. Kargo berkenaan akan dikenakan kadar sedia ada 10 peratus.
"Kelewatan ini mungkin mewujudkan jendela tidak rasmi di mana AS dan China boleh terus berunding," kata bank pelaburan Goldman Sachs dalam nota, sambil menambah bahawa ia adalah "tanda agak positif" bahawa perbincangan berterusan.
Trump memberi pengimport AS notis kurang daripada lima hari mengenai keputusannya untuk menaikkan kadar pada kategori barang bernilai AS$200 bilion, yang kini sepadan dengan kadar pada kategori jentera dan teknologi China sebelum ini yang bernilai AS$50 bilion.
Beliau juga mengancam untuk mengenakan tarif baru tidak lama lagi. - Reuters

Sumber : Berita Harian 

Post a Comment

4 Comments

 1. Saya telah berpikir bahwa semua perusahaan pinjaman online curang sampai saya bertemu dengan perusahaan pinjaman Suzan yang meminjamkan uang tanpa membayar lebih dulu.

  Nama saya Amisha, saya ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan orang-orang yang mencari pinjaman internet di Asia dan di seluruh dunia untuk berhati-hati, karena mereka menipu dan meminjamkan pinjaman palsu di internet.

  Saya ingin membagikan kesaksian saya tentang bagaimana seorang teman membawa saya ke pemberi pinjaman asli, setelah itu saya scammed oleh beberapa kreditor di internet. Saya hampir kehilangan harapan sampai saya bertemu kreditur terpercaya ini bernama perusahaan Suzan investment. Perusahaan suzan meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 600 juta rupiah (Rp600.000.000) dalam waktu kurang dari 48 jam tanpa tekanan.

  Saya sangat terkejut dan senang menerima pinjaman saya. Saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres. Jadi jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi mereka melalui email: (Suzaninvestment@gmail.com) Anda tidak akan kecewa mendapatkan pinjaman jika memenuhi persyaratan.

  Anda juga bisa menghubungi saya: (Ammisha1213@gmail.com) jika Anda memerlukan bantuan atau informasi lebih lanjut

  ReplyDelete
 2. PERUSAHAAN PINJAMAN RIKA ANDERSON
  Situs web: rikaandersonloancompany.webs.com
  Email Perusahaan ::::::: rikaandersonloancompany@gmail.com
  Telepon Bantuan Saluran: +1(323)689-3663
  Layanan Whatsapp: +1(323)689-3663

  Testifier ::::::: Sharifah Isfahann
  Negara ::::::: Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  Akun ambank ::::::: 09-12012-006-337
  Testifier :::::: +60133301368
  Email ::::::: sharifahisfahann54@gmail.com

  Suami saya dan saya ingin menggunakan media ini untuk bersaksi tentang perbuatan baik "RIKA ANDERSON LOAN COMPANY", pemberi pinjaman yang tergabung dalam "USA" yang menawarkan pinjaman internasional dalam hitungan menit ke semua negara Eropa, Afrika, dan Asia.

  Nama saya Sharifah Isfahann dan saya meluangkan waktu untuk bersaksi. Mereka menawarkan pinjaman $ 45.000 pada 2% dan dalam waktu 24 jam. Saya melihat kesaksian online tentang PERUSAHAAN PINJAMAN RIKA ANDERSON. Saya menghubungi dan memproses pinjaman dan pinjaman saya ditransfer ke akun Ambank saya di Malaysia.

  Suami saya dan saya memiliki hutang besar dengan debitor dan bank dan kami mencari pinjaman dari pemberi pinjaman yang berbeda tetapi semuanya datang ke penipuan, sebaliknya mereka membawa kami ke hutang lebih banyak dan akhirnya meninggalkan kami untuk istirahat sampai saya bertemu dengan Ibu RIKA PERUSAHAAN ANDERSON LOAN COMPANY dan mereka menawarkan pinjaman meskipun pada awalnya saya khawatir itu akan berakhir seperti perusahaan lain tetapi saya salah.

  Sekarang kami akhirnya menyelesaikan hutang kami dan memulai bisnis baru dengan sisa uang dari pinjaman. Saya sangat menyarankan semua orang di sini di internet yang mencari pinjaman luar negeri untuk menghubungi PERUSAHAAN PINJAMAN RIKA ANDERSON.

  ReplyDelete
 3. Halo semuanya! Bantu saya berterima kasih kepada Bunda Esther

  Saya Widodo saya tinggal di Medan di Indonesia, saya telah mencari pinjaman selama beberapa tahun. Saya 6 kali menjadi korban penipuan dengan pemberi pinjaman palsu yang telah menghancurkan hidup saya, saya memang mencoba bunuh diri karena mereka. Karena saya punya hutang dan tagihan yang harus dibayar. Saya pikir ini sudah berakhir untuk saya, saya tidak lagi memiliki perasaan hidup. Saya hampir menyerah, tidak sampai saya mencari saran dari teman SISKA WIBOWO (siskawibowo71@gmail.com) yang kemudian mengarahkan saya ke pemberi pinjaman yang sangat andal, Ny. ESTHER PATRICK yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 150 juta Rupiah dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan pada tingkat bunga lebih rendah dari 2%. (estherpatrick83@gmail.com)

  Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah pinjaman yang saya terapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, karena saya berjanji akan membagikan kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres . silakan hubungi ibu sekarang estherpatrick83@gmail.com

  Dan saya tahu sebagian besar dari Anda juga telah menjadi korban penipuan, Anda tidak perlu repot lagi karena saya harus menyampaikan kabar baik dan satu-satunya pemberi pinjaman yang dapat Anda percayai, Jadi saya tidak dapat menyimpan ini untuk diri saya sendiri sehingga saya harus mulai dengan membagikan kesaksian tentang mengubah hidup ini bahwa Anda dapat menghubungi saya melalui email (widodocepi@gmail.com) Ny. Esther Patrick Saya selamanya Bersyukur atas Segala yang telah Anda lakukan untuk saya.

  ReplyDelete
 4. Di RIKA ANDERSON LOAN COMPANY, kami menawarkan semua jenis bantuan kewangan kepada semua individu, kadar faedah kami adalah 2% setiap tahun. Kami juga memberikan nasihat dan bantuan kewangan kepada kami pelanggan dan pemohon Sekiranya anda mempunyai projek yang baik atau ingin memulakan perniagaan dan memerlukan pinjaman untuk membiayai dengan segera, kami dapat membincangkannya, menandatangani kontrak, dan kemudian membiayai projek atau perniagaan anda untuk anda bersama-sama dengan Bank Dunia dan Bank Industri.

  Kategori Perniagaan

  Perniagaan Merchandising.
  Perniagaan pembuatan
  Perniagaan Hibrid.
  Perniagaan tunggal
  Perkongsian.
  Syarikat.
  Syarikat terhad.
  pinjaman peribadi.
  pinjaman pelaburan.
  Pinjaman Pinjaman.
  Kredit pemilikan rumah.

  HUBUNGAN SYARIKAT PINJAMAN:
  Laman web: rikaandersonloancompany.webs.com
  E-mel: rikaandersonloancompany@gmail.com
  Panggilan Pelanggan: +1 (323) 689-3663
  Sembang Whatsapp: + 1-323-689-3663
  Facebook: Rika Anderson Alfreda
  Instagram: Rikaandersonloancompany.alfred
  Twitter: @LoanRika
  Ibu Pejabat: 228 Park Ave S, New York, NY 10003-1502, Amerika Syarikat
  Cukai / CAC /: 1095/0730/2028
  Mahkamah Agung Daerah New York, NY9016 34001

  ReplyDelete