MyWilayah.com

Bahan Ilmiah Sepanjang Zaman

Informasi Terkini

Cara Masukkan Nama Ahli Keluarga Di Aplikasi MySejahtera

 


Kalau pergi mana-mana kena check in apps MySejahtera. Tapi, kita check in sorang-sorang je. Macam mana nak masukkan sekali nama anak kalau kita bawak sekali. Kang polis check, nama anak kita takde check in, harulaa tak pasal langgar SOP.


Camni caranya :



1) Pergi kat Apps MySejahtera. Kemudian pergi kat home MySejahtera. Kat atas ada 'More'. Click kat situ.




2) Nanti akan keluar macam dalam gambar. Tekan kat Manage Dependents.




3) Then.. Add dependents kat bahagian bawah. Boleh letakkan sekali parents yang tak ada smartphone kalau kita selalu bawak parents kita keluar. Isi nama semua dengan relation.



4) Make sure nama semua betul. Then, bila nak check in guna apps MySejahtera, akan keluar i'm with... Click nama yg ada dengan kita. Kalau kita sorang-sorang je, terus tekan check in je.


5. Nama yang telah didaftarkan akan keluar dibahagian “My Dependents “. Pendaftaran “dependents” selesai


6. Apabila Check In menggunakan MySejahtera akan keluar Option “I’m with...“ dan hanya klik kotak yang berkenaan kemudian klik “Check In”

Selesai dan jimat masa

So, selamat dah check in nama anak kita sekali or nama-nama lain dependents dengan kita. Takdelah langgar SOP dah kan?

Please Share untuk manfaat bersama dan kurangkan barisan panjang


Kridet: WhatsApp & Sabah Netizen


Post a Comment

0 Comments